HUSÍ STIFADO

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Husu naporcujte – vyřízněte prsa a rozkrájejte je ještě na 2–3 kusy, oddělte stehna a rozdělte je na paličky a horní stehna. Všechny kusy masa zprudka opečte na rozpáleném oleji dozlatova. Naskládejte je do velkého hrnce se silným dnem a podlijte vínem a vodou, aby sahala asi do poloviny masa. Přidejte protlak a koření, přiveďte k varu a duste asi 3 hodiny, dokud maso úplně nezměkne. V polovině vaření přidejte oloupané šalotky. Podávejte s opečenými plátky brambor.

Poznámka k receptu

Tenhle recept jsme objevili na Krétě, když v létě vázla dodávka hovězího. Majitel taverny ujišťoval, že stifado z drůbeže je mnohem lepší než to hovězí nebo králičí. A měl absolutní pravdu. Pomalu dušené, rozpadající se husí maso v silné šťávě nemá chybu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...