Guláš z husích drůbků

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Husí žaludek, srdce a játra očistíme a nakrájíme na kousky, játra necháme zvlášť. V kastrolu rozehřejeme část oleje a osmahneme na něm dozlatova drobně nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájený žaludek a srdce a opečeme je ze všech stran. Drůbky zaprášíme mletou paprikou, promícháme a zalijeme červeným vínem. Přidáme kmín, pepř, tymián a utřený česnek, osolíme a dusíme pod pokličkou. Během dušení drůbky podle potřeby podléváme vodou.

Když jsou kostky žaludku téměř měkké, odstraníme pokličku a mícháme, dokud se neodpaří většina tekutiny. Vmícháme mouku, přilijeme asi 2,5 dl vody, za stálého míchání přivedeme k varu a dále dusíme doměkka.

Nakrájená játra zprudka opečeme na zbylém oleji, přidáme je do hotového guláše a podusíme ještě asi 5 minut. Guláš podáváme posypaný čerstvým tymiánem a s domácími haluškami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...