CRISPY PORK BUNS – VEPŘOVÉ V KNEDLÍKU

Seznam surovin

Kynutý knedlík:

Maso:

Na dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. S předstihem připravte knedlíky. Smíchejte vlažné mléko, cukr, 1–2 lžíce mouky, droždí a vzniklý kvásek nechte na teplém místě vzejít. Bude to trvat asi 15 minut. Jakmile znásobí objem, přidejte ho k mouce s vejcem a solí a vypracujte hladké těsto, které se nebude lepit na vařečku. Těsto nechte asi hodinu kynout na teplém místě. Vykynuté rozdělte na díly a tvarujte bochánky o velikosti burgerové housky. Dejte je do vroucí vody asi na 20 minut, vylovte, propíchejte špejlí a nechte vychladnout.

2. Smíchejte ingredience na dochucení masa: pastu Miso, sójovou omáčku, třtinový cukr a rýžový ocet, směs nařeďte vodou a ve velké pánvi redukujte, aby zhoustla a začala karamelizovat. Přidejte maso natrhané na vlákna a opékejte v omáčce tak, aby se v ní všechny kousky obalily. Omáčka by se měla postupně vypéct a na mase vytvořit křupavý povlak.

3. Jednotlivé knedlíky postupně smažte ve vyšší vrstvě oleje tak, aby byly z obou stran opečené dozlatova. Podélně je rozkrojte a sestavte burger: spodní díl knedlíku potřete bohatě majonézou, na ni navrstvěte sterilované zelí, pak maso, podle chuti nasekanou chilli papričku a přiklopte horní částí knedlíku

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...