Ostré čatní z dýně

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Dýni rozkrojíme, zbavíme semen a vláken a nakrájíme ji na proužky. Odřízneme z nich slupku a dužninu nakrájíme na kostičky. Z oloupaných jablek odstraníme jádřince a nakrájíme je na dílky.

Dýni s jablky dáme do hrnce, přidáme jemně nakrájenou chilli papričku, červenou papriku a cibuli, přidáme koření, třtinový cukr, sůl a ocet a důkladně promícháme. Vše přivedeme k varu a vaříme asi 25 minut, dokud dýně nezměkne. Během vaření čatní podle potřeby občas podlijeme vodou.

Horké čatní rozdělíme do sklenic, které důkladně uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 85 °C. Skladujeme ho na tmavém a chladném místě.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...