Hummus z červené řepy

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z každé řepy odřízneme zelený vršek i spodní kořínek, řepy omyjeme, každou položíme na arch alobalu, zakápneme olivovým olejem a osolíme. Řepy do alobalu dobře zabalíme, vložíme do trouby vyhřáté na 190 ˚C a pečeme asi 30 - 35 minut. Pak zkusíme nožem, zda jsou upečené – pokud do řepy nůž lehce zajede, je hotová.

Upečené řepy necháme lehce vychladnout a pak z nich stáhneme slupku (jde to velmi snadno). Řepy překrojíme na poloviny a vložíme do mixéru. Přidáme scezené a propláchnuté fazole, sezamovou pastu, oloupaný stroužek česneku, citronovou šťávu, pepř a sůl a vše rozmixujeme. Během mixování občas vše promícháme gumovou stěrkou, aby se dobře rozmixovaly všechny přísady i ve spodní části mixéru.

Hotový hummus by měl mít hladkou strukturu bez větších kousků. Podáváme ho s opečenými plátky bagety nebo světlého pečiva.

Poznámka k receptu

Pokud nemáte pastu Tahini, smíchejte 1/4 šálku opražených sezamových semínek se lžící olivového oleje a rozmixujte na hladkou pastu.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...