Žemle scones

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Prosejte mouku a kypřicí prášek. Přidejte cukr a rozinky a do směsi rozdrobte tuk. Mléko promíchejte s vejcem a vlijte do důlku v moučné směsi (trochu tekutiny si nechte stranou na potření žemlí).

2. Těsto jen zlehka promíchejte a vyválejte na placku o výšce asi 2 cm.

3. Pomocí tvořítka z ní vykrajujte koláčky o průměru 6 cm, potřete je zbylým mlékem s vejci a v Remosce pečte 15 až 20 minut do světle zlaté barvy. Ještě teplé žemle rozkrojte a naplňte zavařeninou a smetanou. Jsou skvělé k čaji.

Poznámka k receptu

Tyto křehké žemličky jsou ve Velké Británii tradičním doprovodem k čaji o páté.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...