Crostini s kaštany a čedarem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Slupku kaštanů nařízněte do kříže. Povařte je buď 20 minut, nebo dokud nezměknou. Po uvaření je nechte v horké vodě a vyndávejte postupně, aby nevychladly. Oloupejte je, dokud jsou hodně teplé. Nožem odstraňte svrchní skořápku a pak vnitřní hnědou slupku. Čím teplejší kaštany budou, tím lépe vám to půjde.

2. Ve vodní lázni rozehřejte med, přidejte všechno koření a nechte zchladnout.

3. Bagetu nakrájejte na plátky, potřete je máslem a nechte v troubě zezlátnout.

4. Na plátek bagety položte plátek sýra, polníček a kaštan. Jednotlivé porce důkladně pokapejte kořeněným medem a podle chuti osolte a opepřete.

Poznámka k receptu

  • Zapomeňte tentokrát na chlebíčky se šunkou. Křupavou bagetu, med, koření a kaštany určitě nikdo z vašich hostů v jednom soustu ještě neokusil. Za čedar může směle zaskočit sýr s modrou plísní.
  • Salátová varianta: Místo polníčku vyzkoušejte i lístky rukoly.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...