VEJCE BENEDIKT S CHŘESTEM

Seznam surovin

Holandská omáčka:

K podávání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Rozehřejte máslo a nechte ho zchladnout. Žloutky dejte do misky vhodné na vodní lázeň. Přidejte víno a ocet a krátce prošlehejte. Dejte misku nad páru a šlehejte asi 5 minut, než zhoustnou. Pak misku stáhněte z plotny a za stálého šlehání pramínkem přilévejte máslo. Šlehejte, dokud se máslo nevstřebá a omáčka není hedvábná. Dolaďte solí pepřem a citronovou šťávou.

2. Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu s octem. Stáhněte plamen na minimum. Vejce po jednom vyklepněte do nízké misky. Lžící zamíchejte vodu, aby vznikl vír, a misku dejte blízko k hladině. Pomalu vejce pusťte do vody a vařte 4 minuty. Stejně uvařte zbylá vejce.

3. Briošky rozpulte, pomažte částí másla a řeznou stranu opečte na pánvi dozlatova. Chřest krátce povařte ve vroucí osolené vodě. Pokud máte ten úplně mladý, stačí ho krátce opéct na pánvi, aby zkřehl, ale zůstal pevný. Pak v pánvi rozpalte zbylé máslo a opečte šunku. Na kaž dou briošku dejte plátek šunky, část chřestu, ztracené vejce a zalijte holandskou omáčkou. Ihned podávejte.

Poznámka k receptu

Holandská omáčka je ideální ke chřestu, teplé šunce a vejcím. Abyste se nemuseli rozhodovat, co si k ní dáte, vymysleli jsme pro vás tuhle fantastickou variaci na vejce Benedikt. Nemá chybu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...