Toast se ztraceným vejcem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V malém kastrůlku přiveďte vodu téměř k varu, osolte ji a přilijte lžíci octa. Jakmile se u dna začnou objevovat bublinky a voda bude téměř vřít, vyklepněte vajíčko do malé misky nebo hrnečku. Horkou vodu zamíchejte, roztočte vařečkou a doprostřed víru opatrně vlijte vejce. Počkejte 3 minuty, pak vajíčko opatrně vyjměte děrovanou naběračkou a nechte okapat na kuchyňské utěrce nebo na talířku.

2. V malé pánvi rozehřejte polovinu másla a do toastovače dejte opékat plátek pečiva. Na zpěněné máslo položte šunku, vedle rajče a poměrně zprudka po obou stranách opečte.

3. Opečený toast potřete zbylým máslem. Položte na něj šunku, plátek rajčete a zakončete ztraceným vejcem. Osolte, opepřete a ihned podávejte. Předem upozorňuji, že rozříznutí ztraceného vejce má stejně uklidňující účinky jako praskání bublinkové fólie.

Poznámka k receptu

Vejce nemusíte podkládat jen šunkou a rajčetem. Můžete se rozhodnout pro cokoli: rozmačkané avokádo, opečenou slaninu, opečený plátek šunky, ohřáté pečené fazole, podušený špenát, čerstvý měkký sýr, pár listů rukoly a polníčku nebo kombinaci uvedených možností.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...