Petrželková omeleta

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme žloutky, smetanu, nastrouhaný sýr a nasekanou petrželku. Směs osolíme, opepříme a zlehka do ní vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

Pánev o průměru 22 cm vymažeme polovinou másla a nalijeme do ní polovinu připravené směsi. Pánev postavíme nad plamen a omeletu pečeme asi 4 minuty. Pak ji opatrně obrátíme a krátce dopečeme i z druhé strany. Hotovou omeletu přesuneme na talíř a nakrájíme na porce.

Pánev vytřeme zbylým máslem a stejným způsobem připravíme ze zbylé směsi i druhou omeletu.

Poznámka k receptu

Halloumi je tuhý sýr používaný hlavně v Řecku. Jeho výhodou je, že se při tepelné úpravě neroztéká. Lze ho nahradit sýrem Jadel, který ale předem namočte do vody nebo mléka, aby nebyl tak slaný.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...