Benediktýnská vajíčka s chmelovými výhonky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Očistěte výhonky, omyjte a namočte do citrónové šťávy, povařte 5 minut ve vodě, dejte do chladné lázně, ihned vyndejte a nechejte okapat.

Ve vodní lázni ušlehejte 2 žloutky s bílým vínem až do konzistence sabayonu. Přidejte změklé máslo, osolte a opepřete a přidejte ještě několik kapek citronu.

Dejte vařit dva litry vody s octem a uvařte v ní 4 pošírovaná vejce 2 - 3 minuty. Vyndejte a nechejte okapat.

Na talíři vytvořte lože ze zelených listů (polníček nebo špenát nebo šrucha) na ně dejte vejce, přeložte přes ně výhonky a polijte omáčkou. Ihned podávejte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...