
Zadělané těsto můžete přes noc uložit do chladničky.
V míse smícháme mouku s droždím, moučkovým cukrem a solí, přilijeme mléko a rozšlehaná vejce. Pak vešleháme kousky změklého másla a mícháme asi 5 minut, až vznikne hladké těsto. Zakryjeme ho čistou utěrkou a necháme kynout na teplém místě asi 4 - 5 hodin.
Vykynuté těsto přeložíme na pomoučený vál a nakrájíme na stejné díly. Každý ještě rozdělíme na tři díly a vytvarujeme je do válečků, které spleteme do copu a na koncích k sobě přitiskneme.
Housky přeložíme na plech s papírem na pečení, necháme ještě 2 hodiny kynout, pak je potřeme vejcem rozšlehaným s mlékem a posypeme mákem, sezamovými semínky nebo hrubou solí. Vložíme je do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 15 - 20 minut dozlatova.
K houstičkám podáváme hermelínovou pomazánku: Hermelíny nastrouháme nahrubo, přidáme majonézu, na nudličky nakrájenou šunku, oloupanou a najemno nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhané okurky a prolisovaný česnek, dochutíme mletou paprikou, pepřem a solí a promícháme.
Zadělané těsto můžete přes noc uložit do chladničky.
Načítám komentáře...