Fenyklové preclíky

Seznam surovin

Na těsto:

Na uvaření:

Na potření a posypání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V hrnku smícháme droždí s vlažnou vodou a necháme vzejít kvásek. V další míse promícháme mouku s olejem a solí, přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě asi hodinu kynout.

Vykynuté těsto rozdělíme na 12 částí a každou rozválíme na pomoučeném válu na váleček dlouhý asi 40 cm.

V hrnci přivedeme k varu 1 litr vody s jedlou sodou. Z válečků těsta vytvarujeme preclíky, vložíme je do vroucí vody a vaříme asi 1 minutu.

Povařené preclíky vyjmeme z vody, položíme je na plech vyložený papírem na pečení, potřeme je lehce rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí a fenyklovými semínky.

Preclíky vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 15 minut dozlatova.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde