Dýňový chléb

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Z uvedených surovin, kromě semínek, vypracujte těsto. Je důležité, aby se těsto hnětlo dlouho, pečlivě a bylo hladké.

2. Vypracované těsto nechte v zakryté míse a na teplém místě asi 60 až 80 minut kynout.

3. Poté ho znovu zlehka propracujte. Rukama těsto promačkejte, abyste z něj vypudili vzduch, rozdělte ho na dvě poloviny, vytvarujte bochníčky a vložte nejlépe do moukou vysypaných ošatek,
kde je nechte kynout ještě 50 až 60 minut.

4. Troubu předehřejte na 230 °C. Bochníky přesuňte na plech vysypaný moukou či vyložený
pečicím papírem, poprašte je moukou a posypte semínky. Pečte chvíli zprudka, až okraje těsta
zezlátnou a mouka zhnědne. Teplotu trouby pak snižte na 160 °C a chleby ještě asi 30 minut dopékejte dozlatova.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...