Cibulové dalamánky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do velké mísy vsypte všechnu mouku. Přidejte kmín, sůl, olej a cibuli. V jiné nádobě odměřte 1 litr vlažné vody, ve které dobře rozmíchejte droždí a cukr.

2. Tekutinu přilejte do mísy k moukám. Všechno dobře promíchejte a vypracujte tužší těsto. Nechte ho vykynout zakryté čistou utěrkou. Podle teploty místnosti to trvá 40 minut až 1 hodinu.

3. Po vykynutí lžící namočenou ve vodě nabírejte těsto, vytvarujte z něj dalamánky, posypte je kmínem a hrubozrnnou solí a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut.

Poznámka k receptu

Od paní Evy Skoumalové: „Těchto dalamánků vždycky peču opravdu hodně (z kila a půl mouky) a ty, které hned nesníme, dám zamrazit. Určitě nevadí, když se do nich přidá větší množství cibule. Zajímavou chuť tak trochu ve středomořském stylu jim také dodají nakrájené olivy. Cibuli lze před přidáním do těsta orestovat na másle.“

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...