Tartaletky s rostbífem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Těsto mezi dvěma fóliemi rozválejte. Vykrojte z něj dvě srdce, asi 1cm od okraje je nakrojte, přeneste na plech s pečicím papírem a dejte na 15 minut do chladu. Pečte při 180 °C asi 10 minut, pak teplotu snižte na 160 °C a pečte ještě 10 minut dozlatova.

2. Na lžíci másla s olejem osmažte na plátky pokrájené houby, posypte je tymiánem, přidejte česnek a smažte asi 8 minut, až houby zvláční. Vlijte víno a povařte ještě 1 minutu. Dochuťte, houby vyjměte děrovanou naběračkou a dejte je stranou.

3. Ve výpeku nechte na mírném plameni povolit paštiku. Sejměte ji z ohně.

4. Vnitřek tartaletek lehce smáčkněte lžící, potřete je paštikou a poklaďte několika plátky rostbífu, přidejte houby a zakapejte šťávou a dochuťte. Podávejte s fazolkami, krátce orestovanými na zbylém másle.

Poznámka k receptu

Košíčky z křehkého listového těsta jsou známé jako tartaletky. Pro zamilované je vytvarujte třeba do podoby srdce.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...