Játra s hruškami dušenými v pivu

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Hrušky umyjte (loupat je nemusíte), nakrájejte na plátky a vykrojte jadřince. Zázvor očistěte a nastrouhejte. V pánvi rozehřejte máslo a dejte do něj hrušky, přidejte cukr, zázvor, hřebíček a zalijte pivem. Pomalu duste, dokud hrušky nezměknou a tekutina se nezredukuje na hustší omáčku.

2. Játra očistěte a nakrájejte na větší kusy, na pánvi rozehřejte olej a játra zprudka krátce orestujte. Krajíce chleba na sucho opečte, navršte na ně játra, osolte je, přidejte hrušky a nešetřete omáčkou. Vše ještě posypte lístky čerstvého tymiánu a čerstvě namletým pepřem.

Poznámka k receptu

Vepřová játra mají v kuchyni pověst outsidra, málokdo se do nich pustí. S outsidry jsem vždycky sympatizovala, proto jsem dala játrům šanci: favorita z nich udělá skvělá harmonie podzimního koření s hruškami a pšeničným pivem.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...