Houbové lívanečky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Sušené houby namočíme na půl hodiny do studené vody, pak je uvaříme v troše vody s kmínem a solí doměkka. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a opečeme ji na troše rozehřátého oleje.

  • Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme k nim opečenou cibulku, žloutek a měkké, nadrobno nasekané houby, dobře promícháme, zalijeme trochu mléka, zahustíme strouhankou a vypracujeme tužší těsto.

  • Podle potřeby ho dochutíme solí a pepřem a utvoříme z něj na pomoučeném válu malé placičky, které opečeme z obou stran na rozehřátém oleji dokřupava. Lívanečky podáváme buď samotné nebo je ještě obložíme směsí opečených a okořeněných hub (můžeme ji připravit z čerstvých nebo sušených).

  • Nehodnoceno

    Hodnotilo: 0

    Zatím nebylo hodnoceno

    Komentáře k receptu

    Načítám komentáře...