Víkendová snídaně pro každého něco

Seznam surovin

  • vaječné omelety 4 porce (z 8 vajec, 100 g pórku, 80 g anglické slaniny, oleje a soli)
  • koláč (domácí, nebo borůvková bublanina)
  • müsli (s rozinkami a oříšky)
  • bageta 4 kusy (malá, čerstvá, obložená šunkou, sýrem a zeleninou)
  • jogurt (bílý nebo ovocný)
  • mléko
  • máslo (nebo rostlinný tuk)
  • káva
  • čaj
  • džus (nejlépe čerstvě vymačkaný, např. z pomerančů)
Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Neprve prostřeme stůl na snídani. Připravíme na něj, co budeme chtít podávat a co nevychladne (jogurt, müsli, džus, mléko, bublaninu nebo jiný doma upečený, případně kupovaný koláč). Bagetky rozkrojíme, potřeme máslem nebo rostlinným tukem a obložíme. Uvaříme čaj a kávu.

Těsně před snídaní připravíme čtyři vaječné omeletky (bude-li u stolu více strávníků, připravíme omeletek více). Čtvrtinu nakrájené slaniny osmahneme na oleji, vmícháme čtvrtinu pórku nakrájeného na nudličky, zalijeme dvěma osolenými rozšlehanými vejci a když okraj začne zlátnout, omeletu obrátíme a dopečeme z druhé strany. Stejným způsobem připravíme další tři omelety a ihned je podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...