Velikonoční nádivka s uzeným masem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nakrájejte na kostičky 8 housek a nasypte je do větší mísy. 6 žloutků pořádně rozšlehejte v 300 ml mléka, přidejte špetku soli a pepře a housky touto směsí přelijte. Zlehka povařte 500 g uzeného masa, nechte ho chvilku vychladnout a pokrájejte na menší kostičky. Na pánvi rozpalte 1 lžíci sádla a na něm uzené maso opečte. Nechte vychladnout a smíchejte se směsí z housek. Ze 6 bílků ušlehejte tuhý sníh. Do směsi přisypte 1 a ½ hrsti nadrobno nasekaných bylinek (kopřivy, petrželky a pažitky) a nakonec vmíchejte ušlehaný sníh z bílků. Zapékací mísu vymažte sádlem, vysypte strouhankou a směs do ní vlijte. Troubu předehřejte na 200 °C a nádivku pečte 50 minut dozlatova.

Poznámka k receptu

Pro vegetariány v receptu uzené maso nahraďte uvařenými vejci.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...