Sladká vejce

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. 6 vajec ušlehejte se 150 g cukru krupice do hladké pěny. Opatrně vmíchejte 180 g hladké mouky, hrst nasekaných vlašských ořechů a 2 lžíce kakaa. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a v troubě předehřáté na 180 °C pečte asi 15 minut. Hotový korpus poprašte trochou mouky, překlopte na druhý pečicí papír a nechte vychladnout. 150 g změklé hery (nebo másla) smíchejte se 100 g cukru moučky a 50 ml vaječného likéru a vyšlehejte dohladka. Přidejte nadrobno pokrájených 100 g rozinek. Z korpusu sundejte papír, na kterém se pekl, a povrch potřete krémem. Stočte plát do oválné rolády a dejte do lednice zatuhnout. Asi 500 g půlek kompotovaných meruněk slijte a nechte okapat. Roládu pokrájejte na kolečka. V kastrůlku rozehřejte 1 lžíci másla a postupně přidávejte bílou čokoládu. Každé kolečko rolády polijte bílou čokoládou a ozdobte půlkou meruňky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...