Uzená pomazánka z tofu

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Cibuli nakrájejte nadrobno a pomalu ji na rozpáleném oleji orestujte dozlatova. Osolte a přidejte tofu rozdrobené na menší kousky. Přilijte vývar nebo vodu a vařte asi 5 minut. Pak směs rozmixujte dohladka. Pokud by se vám zdála málo slaná, dochuťte ji sójovou omáčkou, kdyby byla příliš tuhá, rozřeďte ji trochou olivového oleje. Výsledkem by měla být jemná, krémová pomazánka. Před podáváním nechte zchladnout.

2. Základní verzi pomazánky můžete různě dochucovat. Zkuste přidat třeba mleté vlašské ořechy, nastrouhanou mrkev, trošku lahůdkového droždí nebo šťávu z červené řepy. Pokud chcete pomazánku bílou, použijte bílé tofu, to ale potřebuje výraznější ochucení než uzené. Dobře se kombinuje s česnekem, křenem nebo bylinkami. Ostřejší bude, když při restování cibulky přidáte chilli pastu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...