BŮČKOVÁ POMAZÁNKA

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Bůček ze všech stran osolte a vetřete do něj prolisovaný česnek, pak ho okořeňte kmínem, paprikou a pomažte hořčicí. Cibuli nakrájejte nahrubo, vsypte do pekáče a posaďte na ni bůček. Podlijte pivem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 2 hodiny, dokud maso není zcela měkké. Pokud by se tekutina rychle vypařovala, podlévejte pivem nebo vodou.

2. Bůček vyndejte z pekáče a v teplém výpeku nechte rozpustit sádlo (pokud jste měli tučnější kus masa, nemusíte ani použít všechno). Bůček nechte lehce zchladnout a pak z něj stáhněte kůži.

3. Dál je několik možností, jak s masem naložit – můžete ho i s výpekem rozmixovat nebo umlít dohladka a získat jemnou pomazánku, můžete stáhnout vrchní tučnou vrstvu, maso natrhat a smíchat s výpekem (vznikne varianta rillettes) nebo část masa s tukem a výpekem rozmixujte, část natrhejte a pak promíchejte. Tahle varianta se nám líbí nejvíc.

4. Pomazánku dejte do čisté sklenice a skladujte v lednici. Podávejte s čerstvým chlebem a jarní cibulkou, okurkami nebo křenem.

Poznámka k receptu

Ideální dárek pro tatínky každého věku. Dobrému bůčku totiž nikdo neodolá. Dodržte zásadu pivního párování a darujte pomazánku i s vychlazenou lahví piva, se kterým jste maso pekli.

ASI 500g

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...