Plechovková tlačenka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z plechovky ostrým pevným nožem odřízneme víko a okraje. Plechovku upravíme tak, aby okraje nebyly zahnuté směrem dovnitř, abychom tlačenku po ztuhnutí dostali z plechovky. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme je a nakrájíme na čtvrtky.

Do kovové mísy vložíme na jemné plátky nakrájenou papriku, olivy a šunku. Přidáme majonézu, smetanu a sůl a za stálého míchání suroviny prohřejeme ve vodní lázni asi na 40°C.

Ze želatiny vymačkáme vodu a v malé plastové misce zakryté fólií ji krátce zahřejeme v mikrovlnné troubě na stupeň rozmrazování. Teplou rozpuštěnou želatinu vmícháme do šunkové hmoty a tou plníme plechovku tak, že ji střídavě prokládáme nakrájeným vejcem. Plechovku zakryjeme fólií a tlačenku necháme přes noc ztuhnout v lednici. Hotovou tlačenku krájíme na plátky a podáváme doplněnou nakládanou zeleninou a celozrnným pečivem.

Poznámka k receptu

Tlačenku vyklopíte z plechovky snáze, když ji krátce podržíte pod tekoucí vlažnou vodou.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...