Pečené brambory s marinovaným lososem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Čerstvé maso z lososa potřeme cukrem smíchaným se lžičkou soli, zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme do druhého dne marinovat v chladničce (chceme-li dobu přípravy zkrátit, použijeme lososa uzeného).

Brambory důkladně omyjeme, vložíme do hrnce s vodou a přivedeme k varu. Po 15 minutách brambory slijeme a necháme oschnout. Pak je potřeme olivovým olejem, rozložíme na plech a v troubě vyhřáté na 250 °C je upečeme doměkka.

V misce smícháme smetanu s koprem, osolíme ji a ochutíme citronovou šťávou.

Pečené brambory necháme částečně zchladnout, pak z nich odkrojíme vršky (asi čtvrtinu), vydlabeme část dužniny a naplníme je ochucenou smetanou (ai čtvtinu si necháme na ozdobení). Marinovaného lososa nakrájíme na plátky, rozdělíme je na brambory, každou ozdobíme kopečkem zbylé smetany a snítkou kopru.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...