Sýrová roláda s bazalkou

Seznam surovin

Pesto:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Ručním šlehačem nastaveným na střední rychlost prošlehejte philadelphii s nivou dohladka. Na plech položte pečicí papír a rozetřete na něj sýrovou směs v obdélníku asi 20 x 28cm. Přikryjte plech fólií a dejte na 1 hodinu do chladu.

2. PESTO: Rozmixujte dohladka špenát, petrželku, bazalku a česnek nakrájený na plátky. Do rozmixované směsi přimíchejte nasekané ořechy a přidejte olej i nastrouhaný parmazán. Nakonec do pesta přimíchejte sušená rajčata.

3. Pesto s rajčaty rozetřete rovnoměrně na sýrový obdélník. S pomocí a podporou pečicího papíru zarolujte (při rolování odlupujte zespodu pečicí papír jen tolik, kolik je potřeba).

4. Hotovou rolku zabalte do papíru, okraje zahněte nebo zavažte a chlaďte alespoň 2 hodiny. Papír odstraňte, ozdobte bylinkami a květy a podávejte s krekry (nebo se suchary či s chlebem).

Poznámka k receptu

Sušená rajčata můžete do pesta i rozmixovat, sýrová roláda tím získá jinou, rajčatově nasládlou chuť.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...