Strašidelné minipizzy

Seznam surovin

Na těsto:

Na omáčku:

Kromě toho:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z droždí, trochy vlažné vody, lžičky mouky a cukru připravíme kvásek a necháme ho vzejít na teplém místě. Pak ho promícháme se zbytkem mouky, vody a lžičkou soli a velmi důkladně uhněteme těsto, kterým několikrát bouchneme o vál, aby bylo dobře propracované (kvalita pizzy závisí právě na intenzitě zpracování těsta). Těsto pak necháme na teplém místě 30 minut kynout.

Oloupanou a najemno nakrájenou cibuli orestujeme za stálého míchání na olivovém oleji. Přidáme prolisovaný česnek a rajčata, vmícháme bazalku a cukr a na mírném ohni podusíme asi 10 minut. Pak omáčku osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném válu na obdélníkový plát, nakrájíme ho na obdélníčky, přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení a okraje mírně zvedneme. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou (asi 2 cm na okrajích necháme volné), pizzy vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 15 minut, dokud nezačne těsto zlátnout.

Z plátků mozzarelly vykrojíme pomocí formičky postavičky duchů, rozložíme je na horké pizzy, na každého ducha položíme dvě kapary jako oči a zapečeme ještě asi 5 minut.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...