Špenátová roláda se žampiony

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, orestujeme je na teflonové pánvi na lžíci rozpáleného oleje a necháme vychladnout. V kastrolu na zbylém oleji osmažíme cibulku dorůžova, přidáme povolený špenát, zmírníme oheň a za stálého míchání špenát krátce podusíme. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem, vmícháme 1 vejce rozšlehané se smetanou a utřený česnek. Směs necháme vychladnout a pak do ní vmícháme nastrouhaný sýr.

Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný 3 mm, dvě třetiny z delší strany posypeme strouhankou a pokryjeme špenátovou nádivkou. Vrch posypeme žampiony. Závin zabalíme, nejprve přehneme v jedné třetině stranu potřenou špenátem, opět přeložíme a část těsta bez náplně nakonec zahneme přes závin. Kraje zahneme a závin přendáme na plech vyložený papírem na pečení.

Recept na domácí listové těsto najdete zde.

Roládu potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovými semínky a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 8 minut. Pak teplotu zmírníme na 180 °C a dopečeme ještě 15 - 20 minut dozlatova.

Poznámka k receptu

S vůní a chutí parmazánu, kterým posypete náplň před zavinutím, bude roláda pikantnější.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...