Slaný chřestový koláč se špenátem a šunkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Očištěný chřest vložíme pokud možno na stojato do vroucí lehce osolené vody do vysokého hrnce. Vaříme bílý chřest 7 až 9 minut, zelený chřest 3 až 5 minut.
2. Po zchlazení ve studené vodě chřest osušíme na kuchyňské utěrce.
3. Do máslem vymazané koláčové formy o cca 30 cm průměru rozprostřeme listové těsto, dno propícháme vidličkou.
4. Postupně dáme vrstvu špenátu, na kousky nakrájené šunky a sýra a zalijeme vejci rozšlehanými ve smetaně.
5. Rovnoměrně od středu do vějíře vyskládáme na koláč uvařený chřest.
6. Pečeme v troubě předehřáté cca 200 °C cca 45-50 minut – dokud sýr trochu nezhnědne.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...