Rajčatový koláč s olivami

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme korpus. V robotu zpracujeme mouku, nakrájené máslo, mák, cukr, sůl a pepř na drobenku. Přidáme vodu a dále pomocí robotu zpracováváme, až je ze směsi koule. Těsto lehce prohněteme rukama a rozválíme ho na pomoučeném válu na kruhový plát o průměru asi 30 cm.

Přeneseme ho na plech vyložený papírem na pečení a okraje těsta lehce zvedneme. Dno propícháme hustě vidličkou a těsto necháme 30 minut vychladit.

Mezitím připravíme náplň. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a drcený česnek a lehce je osmahneme. Přidáme nakládaná rajčata, rajský protlak, bazalku a cukr, podle chuti osolíme a opepříme a povaříme 5 - 7 minut do zhoustnutí. Připravenou náplň necháme trochu vychladnout.

Vychlazený koprus vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme 15 minut. Pak na něj rozetřeme rajčatovou směs, posypeme ji sýrem a olivami a pečeme ještě 15 - 20 minut dozlatova. Koláč podáváme horký nebo studený, posypaný čerstvou bazalkou.

Poznámka k receptu

Když budete koláč péct v kulaté formě, lépe se vám vytvarují okraje a bude i lépe držet tvar.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...