Pudink se zelím

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Hlávku zelí očistíme, omyjeme, rozkrojíme na osminy, vykrájíme z nich košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme dorůžova v hrnci na másle. Přidáme zelí, osolíme, opepříme, ochutíme octem, posypeme cukrem a podlijeme trochou vývaru. Přidáme snítku rozmarýnu a bobkový list a dusíme pod pokličkou na mírném ohni 35 minut. Během dušení zelí několikrát promícháme a na závěr ho dochutíme, aby bylo sladkokyselé.

Dno vymazané a vysypané zapékací mísy pokryjeme polovinou vychladlého zelí, rozložíme na něj plátky šunky, zakryjeme zbylým zelím, zalijeme smetanou a navrchu potřeme rozmíchaným protlakem.

Naplněnou mísu vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a zapékáme 25 minut. Pak vršek pudinku obložíme camembertem nakrájeným na plátky a dopečeme ještě 8 minut. Hotový pudink posypeme petrželkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...