Provensálský omeletový dort

Seznam surovin

Korpus:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Vejce vyklepněte do dvou misek, do každé po pěti. Lehce je osolte a opepřete čerstvě nadrceným pepřem a prošlehejte. V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a zlehka, asi 10 minut, na něm osmažte cukety a cibulky, obojí najemno nakrájené, až zvláční. Nechte vychladnout a vmíchejte do jedné misky k vejcím. Opět lehce osolte a opepřete.

2. Do druhé misky s vejci vmíchejte najemno nakrájenou nakládanou papriku, česnek, nakrájenou chilli papričku, sůl a pepř.

3. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte zbylý olej. Vlijte do něj třetinu objemu misky vajec s cuketou a usmažte z obou stran omeletu. Stejně osmažte zbylou vaječnou směs, takže nakonec budete mít šest omelet. Dejte vždy tři a tři stejné na dva talíře.

4. Na náplň smíchejte žervé s mlékem, pažitku, bazalku, pepř a sůl. Hlubokou koláčovou formu o stejném průměru jako pánev, na které jste smažili omelety (přibližně 22–23cm), vyložte alobalem. Nejhezčí omeletu s paprikou dejte dospod, hezčí stranou dolů. Potřete ji trochou náplně a pak vrstvěte střídavě omelety a náplň. Končete omeletou. Zakryjte alobalem a nechte (nejméně přes noc) v ledničce.

5. Před podáváním tento netradiční slaný „dort“ vyklopte na talíř, odstraňte z něj fólii, ozdobte ho rukolou a sýrem a zakápněte trochou kvalitního olivového oleje.

Poznámka k receptu

Zajímavý způsob, jak z prosté omelety vykouzlit vtipné jídlo pro teplé dny.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...