Listové šátečky se zeleninovou náplní

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cibuli, pórek a slaninu nakrájejte nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouhejte nahrubo. Na rozpuštěném másle lehce zpěňte pokrájenou cibuli, pórek, slaninu a cukr. Pak přidejte nastrouhanou zeleninu, prolisovaný česnek, vše podlijte vínem a duste, dokud se tekutina neodpaří a zelenina není měkká. Podle chuti osolte, opepřete a vmíchejte najemno nasekanou zelenou nať a šťávu z půlky citronu. Nechejte trochu zchladnout.

Listové těsto rozválejte na tenký plát. Ten rozkrájejte na čtverce o hraně asi 15 cm a do středu každého z nich dejte trochu náplně. Okraje čtverců potřete rozšlehaným vejcem, přehněte a pevně je přimáčkněte.

Šátečky rozložte na plech, potřete vejcem, posypejte kmínem, sezamem nebo jiným vhodným kořením či semínky a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte dozlatova 15−20 minut.

Poznámka k receptu

Šátečky doplňte čerstvým zeleninovým salátem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...