Jarní vaječný závin

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Na pánvi zlehka osmahněte 250g slaniny, pokrájené na menší kousky. 1 cibuli nakrájejte na kostičky, druhou na kolečka, přihoďte je ke slanině a osmahněte dozlatova.

2. Metličkou rozšlehejte v hrnečku 5 vajec a vlijte je do pánve k cibuli a slanině. Zlehka smažte, ale pouze tak dlouho, aby vejce nebyla ani syrová, ani vysušená. Pánev odstraňte z plotny a směs přesuňte na talíř, aby rychleji vychladla.

3. Uvařená vejce nakrájejte na kostičky. Přisypte je do vychladlé směsi a zamíchejte. Přidejte plnotučnou hořčici a na kolečka pokrájenou jarní cibulku. Osolte a opepřete.

4. Listové těsto rozdělte na poloviny a z kaž- dé vyválejte tenký plát. Oba pokryjte vaječnou směsí, posypte nadrobno nakrájenými kyselými okurkami, překryjte plátkem slaniny a srolujte do závinu.

5. Troubu předehřejte na 175 °C. Záviny potřete zbylým rozšlehaným vejcem a pečte 25 minut dozlatova.

Poznámka k receptu

Kyselou okurku nahraďte rajčaty.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...