Cibulový quiche

Seznam surovin

Těsto:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. TĚSTO: Smíchejte rozehřáté máslo s vlaž- nou vodou, moukou a špetkou soli. Dejte stranou a nechte alespoň 1 hodinu odležet.

2. NÁPLŇ: Cibule oloupejte a nakrájejte na kolečka. Slaninu nakrájejte na kostičky. Do rozehřátého oleje na pánvi přidejte cibuli a slaninu. Restujte, až se cibule opeče dozlatova a slaninka pěkně dokřupava. Postupně podlévejte vínem a čekejte, dokud se nevyva- ří. Přesuňte cibuli se slaninou stranou do síta a nechte z nich okapat přebytečný tuk. Zlehka osolte a posypte nasekanými bylinkami.

3. Troubu předehřejte na 180 °C.

4. Těsto rozválejte a vložte do koláčové formy, vymazané olivovým olejem, tak, aby mělo zvednuté okraje a směs z něj nevytekla. Na dně propíchněte těsto vidličkou, aby se při pečení nezvedalo.

5. Jarní cibulky nakrájejte na kolečka.

6. Do cibulové směsi přidejte nastrouhaný eidam, smetanu, žloutky a pokrájenou jarní cibulku. Pořádně směs promíchejte, rozprostřete ji do koláčové formy a vložte do trouby.

7. Pečte asi 35 minut dozlatova. 8. Podávejte jak za tepla, tak i za studena.

8. Podávejte jak za tepla, tak i za studena.

Poznámka k receptu

Do cibulové směsi přimíchejte 1 lžíci dijonské hořčice, zpestří chuť.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...