Cibulový koláč z Puglie

Seznam surovin

Těsto:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve připravte těsto: mouku vsypte do mísy, uprostřed udělejte důlek a do něj vlijte olej, vyklepněte vejce a přidejte víno. Důkladně promíchejte a vařečkou propracujte do kompaktní hmoty. Přendejte ji na lehce pomoučenou pracovní plochu a pár minut hněťte, aby se všechny ingredience důkladně propojily. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na 30 minut chladit do lednice.

2. Zatímco se těsto chladí, připravte náplň. Cibuli nakrájejte na kolečka a smažte na oleji, dokud nezměkne. Nechte zcela zchladnout a pak smíchejte s ricottou, nastrouhaným pecorinem a 3 vejci.

3. Těsto rozválejte na 3 mm tenkou kulatou placku, přendejte ji na plech vyložený pečicím papírem a na polovinu navrstvěte náplň. Překryjte druhou půlkou těsta do tvaru půlměsíce. Konce pečlivě stiskněte k sobě a vše důkladně potřete lehce našlehaným vejcem. Posypte solí a mezi prsty nadrceným pepřem. Pečte v troubě vyhřáté na 220 °C asi 25–30 minut. Servírujte teplé, ale i zastudena.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...