Kapustičky se šunkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Předehřejte troubu na 200 °C. Očistěte kapustičky od špinavých a žlutých lístků, popřípadě je omyjte. Plátky šunky nakrájejte na menší kousky (asi 2 x 2 cm).

2. Ve větším hrnci přiveďte osolenou vodu k varu a kapustičky v ní 2 minuty povařte.

3. Slijte je, propláchněte studenou vodou, aby si zachovaly barvu, a překrojte je na poloviny.

4. Mezi poloviny kapustiček vlož- te kousky šunky a propíchněte párátkem. Takto pokračujte, až budou všechny růžičky propíchnuté párátky.

5. Kapustičky rozprostřete na olejem vymazaném plechu, osolte je a opepřete.

6. Pečte asi 15–20 minut, nebo do té doby, než začnou okraje kapustiček chytat barvu. V polovině pečení je zkontrolujte a protřeste, aby se obrátily.

7. Upečené kapustové jednohubky naaranžujte na talíř a ihned podávejte

Poznámka k receptu

Do růžičkových „sendvičů“ se výborně hodí i uzené maso nebo anglická slanina.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...