Hruškové čatní

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Hrušky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Zázvor oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Ve velkém kastrolu smícháme hnědý cukr s ovocným octem a přivedeme do varu. Přidáme hrušky, zázvor, sůl, mletou papriku, skořici, rozinky, hořčičné semínko, česnek a hřebíček a zvolna vaříme asi 1 hodinu, dokud není směs hustá.

Ještě teplé čatní nalejeme do teplých sterilovaných sklenic a uzavřeme.

Poznámka k receptu

Hruškové čatní se hodí jako ochucovadlo pro skopové či jehněčí maso, případně k šunce nebo k sýru a sušence.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...