Bramborová paštika s brusinkami

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Játra očistíme, vložíme do strojku na maso nebo do mixéru, přidáme pepř, citronovou kůru, smetanu a bílek (všechny suroviny musí být předem dostatečně vychlazené), osolíme a umeleme (nebo rozmixujeme) na hladkou hmotu (nebo rozmixujeme v mixéru). Přidáme brambory a vyšleháme dohladka.

Čtyři vhodné formičky (silnostěnné skleněné misky nebo i malé porcelánové šálky) tence vytřeme olejem a každou vyložíme plátkem slaniny. Naplníme je připravenou hmotou, postavíme do pekáčku s vodou tak, aby dosahovala asi do dvou třetin výšky formiček, vše vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a pečeme asi 20 minut.

Mezitím smícháme brusinky s červenými vínem, podle chuti osladíme medem a krátce podusíme.

Hotovou paštiku vyklopíme z formiček na talířky a podáváme s brusinkovou omáčkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...