Marmeláda z červené cibule Suroviny olej olivový 3 lžícecibule červená 700 gramů (oloupaná)sůl 1 lžičkapepř černý 1 lžička (čerstvě mletý)cukr hnědý 150 gramůvíno portské 1,5 decilitruvíno červené 2,5 decilitru (kvalitní)šťáva z červené řepy 2 lžíce Kategorie Zelenina pro alergiky na mléko pro celiaky pro vegetariány Hodnotilo: 0
Domácí masová paštika Suroviny olej olivový (extra panenský)cibule šalotka 3 kusy (oloupané a nadrobno nakrájené) Fáš: slanina 220 gramů (nebo uzený bůček)vepřové maso 300 gramů (libové)telecí maso 150 gramůuzené maso 85 gramů Maso pokrájené na kostičky: slanina anglická 30 gramů (nebo uzený bůček vcelku)telecí maso 100 gramůvepřové maso 100 gramůuzené maso 60 gramů Dokončení: nové koření (mleté)muškátový oříšek (mletý)vejce 1 kuskoňak (40%) 1 lžícevíno portské 1 lžícerozinky 1 hrst (velké zlaté)pistácie 1 hrst (vyloupané nesolené)pistácie (na ozdobu)sůl hrubá Kategorie Z masa a uzenin pro alergiky na mléko pro děti pro diabetiky Hodnotilo: 0
Čokoládové Crème Brûlée I Suroviny žloutek 4 kusycukr 70 gramůjátra 60 gramů (husí - foie gras)čokoláda hořká 60 gramůsmetana 1,5 decilitruvíno portské 1 lžícebrandy 1 lžičkapepř bílý 1 špetka (mletý)sůl 1 špetka Kategorie Krémy a polevy pro celiaky Hodnotilo: 0
Růžičková kapusta s kaštany Suroviny kapusta růžičková 500 gramůslanina anglická 150 gramůjedlé kaštany 150 gramůvíno portské 50 mililitrůmáslo 1 lžícepetržel hladkolistá 1 hrstsůlpepř Kategorie Přílohy pro vegetariány pro celiaky Hodnotilo: 1
Divoká kachna na portském Suroviny kachna 2 kusy (divoká)smetana 200 mililitrůvejce 2 kusycibule 1 kusvíno portské 300 mililitrůvývar 200 mililitrůmáslo 10 gramůtěsto filo 4 plátkyolej 100 mililitrů (rostlinný) Kategorie Kachna Hodnotilo: 0
Plněné sušené švestky Suroviny čokoládová poleva tmavá 100 gramůšvestky sušené 30 kusů (bez pecek)mandle 30 kusů (loupané)perník 50 gramů (strouhaný)čokoláda mléčná 50 gramůvíno portské 2 lžíce ((nebo rum))máslo 1 lžíce Kategorie Vánoční cukroví pro vegetarány Hodnotilo: 0
Paštika z králíka a kuřecích jater s rajčatovým čatní Suroviny Paštika: králičí maso 600 gramů (bez kostí)kuřecí maso 200 gramů (jater)vepřové maso 200 gramů (libového)víno portské 50 mililitrůvíno bílé 175 mililitrů (suché)cibule šalotka 2 kusyrozmarýn 2 snítkyzázvor 1 lžička (nastrouhaného)muškátový oříšek (na špičku nož, mletý) Čatní: rajčata 500 gramů (bez semínek a slupek)cibule 3 kusyjablka 3 kusyzázvor 50 gramůkmín římský 1 lžičkarajčatový protlak 3 lžícerozinky 100 gramů (zlatých)cukr hnědý 200 gramůocet jablečný 300 mililitrů Kategorie Maso pro celiaky Hodnotilo: 0
Velikonoční beránek s čokoládovým a vanilkovým krémem Suroviny mouka pšeničná hladkávejcečokoláda 400 gramůkakao 30 gramůvanilka 1 kus (lusk)mléko 500 mililitrů (polotučné)smetana na šlehání 350 mililitrůjablka 400 gramůkiwi Kategorie Bábovky a beránci pro vegetariány pro děti Hodnotilo: 0
Kančí panenka v ořechové krustě Suroviny kančí maso 500 gramů (panenka)slanina 100 gramůcibule šalotka 1 kusořechy vlašské 150 gramů (nasekané)rozmarýn 4 lžičkyolej olivový 2 lžícevíno portské 150 mililitrůvývar hovězí 100 mililitrůmáslo 1 lžíce Na salát: salát 1 svazek (lolo biondo)rajčata koktejlová 100 gramůocet vinný 2 lžičkyhořčice dijonská 1 lžíceolej olivový 5 lžicmed 1 lžičkasůlpepř Kategorie Zvěřina pro diety pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 0
Vinná mražená pěna Suroviny cukr krupice 175 gramůpomeranče 1 kuscitron 1,5 kusuvíno portské 275 mililitrůhřebíček 3 kusyskořice 1 špetkamuškátový oříšek 1 špetkavíno červené 2 lžíce (portské)bílek 1 kus (z velkého vejce) Kategorie Mražené a nepečené pro vegetariány pro celiaky Hodnotilo: 0
Telecí hřbet Suroviny telecí maso 400 gramů (hřbet)lišky 200 gramů (čerstvé)brusinky 50 gramů (sušené)víno portské 100 mililitrůbrambory 200 gramůsmetana 50 gramů (crème fraîche )pyré 30 gramů (lanýžové)olej 15 gramů (z bílých lanýžů)zelenina kořenová 100 gramů Kategorie Telecí maso pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 0
Salát s hruškou a kozím sýrem Suroviny hrušky 2 kusyvíno portské 500 mililitrůsýr kozí (dle potřeby)salát polníček (dle potřeby)marmeláda (červená) Kategorie Saláty Hodnotilo: 0
Chřestová zmrzlina s marinovanými jahodami Suroviny žloutek 3 kusymáslo 150 gramůcukr 150 gramůchřest 100 gramů (bílý)jahody 100 gramůvíno portské 1 decilitrmed 2 lžíceocet Balsamico 1 lžíce Kategorie Mražené a nepečené pro vegetariány Hodnotilo: 0
Variace z králíka Suroviny králík 1 kus (rozporcovaný)sůlpepřčesnek 2 stroužkyolej olivový 4 lžíce (extra panenský)špek 8 plátků (italský - lardo) Omáčka: králík (ořez z králíka)olej olivovýmrkev 1 kuspetržel kořenová 1 kuscibule šalotka 3 kusyčesnek 1 stroužekrozmarýnrajčatový protlak 3 lžícevíno portské 100 mililitrů Na dokončení: omáčka 6 lžicvývar 100 mililitrůmáslo (kousek) K podávání: brambory (štouchané s jarní cibulkou v listu kapusty k podávání)pyré (hráškové, k podávání) Kategorie Králík pro děti Hodnotilo: 0
Krůtí paštika s mandlemi a brusinkami Suroviny cibule 1 kusčesnek 2 stroužkyjátra 500 gramů (krůtí)víno portské 100 mililitrůsmetana na šlehání 50 mililitrůmáslo 100 gramů (změklé)mandlové plátky 1 hrstbrusinky 1 hrst (mražené)želatina 1 plátek Kategorie Pomazánky pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 1
Kachní paštika s koňakem Suroviny kachní vnitřnosti 500 kusů (játra - mohou být i husí, nebo kuřecí)mléko 250 mililitrůkoňak (40%) 20 mililitrů (dá se nahradit Metaxou, nebo brandy)víno portské 20 mililitrůmáslo 130 gramů (změklé)pepř černý (mletý)sůlolej olivovýslanina anglická Kategorie Kachna Hodnotilo: 0
Tvarohové věžičky s čokoládou a borůvkami Suroviny Na korpus: vejce 2 kusyčokoláda hořká 60 gramůmáslo 60 gramůmouka pšeničná hladká 50 gramůmed 1 lžícecukr vanilkový 1/2 balíčkukypřící prášek do pečiva 1/4 balíčkumáslo (na vymazání plechu a formiček)olej (rostlinný, na vymazání plechu a formiček) Na krém: tvaroh měkký 120 gramů (nízkotučný)creme fraîche 100 gramů (hustá zakysaná smetana)med 3 lžíce Na borůvkovou polevu: borůvky 200 gramůvíno portské 1 decilitrmed 2 lžíce (tekutý)želatina 2 plátky Kategorie Dorty a dortíčky pro vegetariány pro diety Hodnotilo: 1
Srnčí na pomeranči Suroviny srnčí maso 1 kilogram (kýta)máslo 60 gramůvíno portské 1 sklenicekáva 2 decilitry (uvařená instantní)mouka pšeničná hladká 3 lžícešťáva pomerančová 1,5 decilitruzavařenina jahodová 20 gramůvývar 1/2 litru (nebo voda)jalovec 4 kuličky Kategorie Zvěřina Hodnotilo: 1
Zapečený kozí sýr Suroviny sýr kozí 600 gramůsalát 300 gramů (listy)řepa červená 300 gramůocet Balsamico 2 decilitryvíno portské 2 decilitrycukr 100 gramůžloutek 2 kusyolej olivový Kategorie Ze sýra pro vegetariány pro celiaky Hodnotilo: 0
Grilovaná bažantí prsa s malinovou omáčkou Suroviny bažant 2 plátky (prsa)sádlo 2 lžícehříbky 1 kus (čerstvý, větší)cukr krupice 2 lžícemaliny 10 kusů (čerstvé)víno portské 4 lžícemáslo 2 lžícetymián 2 snítky (čerstvý)pepř (čerstvě drcený) Kategorie Zvěřina pro celiaky Hodnotilo: 1
Vepřová pečínka s fíky na portském Suroviny olej olivový 1 lžícevepřové maso 750 gramů (pečínka bez kosti)cibule šalotka 1 kus (najemno nakrájená)mouka pšeničná hladká 1 lžícevíno portské 1 hrnekfíky 250 gramů (zralé bez stopek a rozpůlené)sůl hrubápepř (čerstvě namletý) Kategorie Vepřové maso pro alergiky na mléko Hodnotilo: 0
Ovesná kaše s cibulovou marmeládou Suroviny ovesné vločky 50 gramů (Emco)tymián 1 špetkamléko 200 mililitrůcibule červená 1 kusolej 1/2 lžícevíno portské 1/2 lžícemed 1 lžíceocet Balsamico 1 lžícesýr kozí 40 gramů Kategorie Bezmasé Hodnotilo: 0
LASAGNE NA VÍNĚ Suroviny Na omáčku: celer řapíkatý 6 snítekmrkev 3 kusycibule 2 kusyslanina 200 gramůolej olivovýrajčata 5 kusůmleté maso 600 gramů (hovězí+vepřové)víno portské 300 mililitrů (červené)víno červené 200 mililitrů (suché) Na lasagne: lasagne 500 gramůsýr Parmezán 200 gramů Kategorie Těstoviny pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 0
Telecí jazyk Suroviny telecí maso 200 gramů (jazyk)zelenina kořenová 200 gramůkoření divokékřen 50 gramůcibule šalotka 1 kusvíno bílé 50 mililitrůsmetana na šlehání 100 mililitrůcibule červená 200 gramůocet vinný 50 gramů (červený) Kategorie Telecí maso pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 0
Consommé Olga Suroviny vývar hovězí 8 decilitrů (nebo telecí, silný)víno portské 1/2 decilitrumušle sv. Jakuba 6 kusů (velké, vyloupané, čerstvé)celer řapíkatý 1/2 kusucuketa 1/4 kusu Kategorie Vývary pro alergiky na mléko pro celiaky pro diety pro diabetiky Hodnotilo: 0
Mince pies Suroviny Těsto: mouka pšeničná hladká 240 gramůmáslo 120 gramů (studené)šťáva pomerančová (z jednoho pomeranče)sůl 1 špetka Náplň: víno portské 60 mililitrůcukr hnědý 75 gramůskořice 1 lžičkarozinky 75 gramůdžem brusinkový 300 gramůzázvor 1 lžička (mletý)hřebíček 1/2 lžičky (mletý)rybíz 75 gramů (mražený)brusinky 30 (sušené) Kategorie Cukroví k čaji pro vegetariány Hodnotilo: 0