Rady a návody

Bylinky - jak zvýraznit jejich chuť

Bylinky - jak zvýraznit jejich chuť
Bylinky - jak zvýraznit jejich chuť

Aby nám v jídle co nejvíce voněly čerstvé, zelené bylinky (jako například petrželka, pažitka či rozmarýn), měly bychom je před jejich použitím orestovat na kousku másla nebo několika kapkách olivového oleje. Takto upravené čerstvé zelené bylinky budou také výborně chutnat i v zeleninových salátech.

Zkušenosti s užitím bylinek v kuchyni jsou takové, že například tymián nebo rozmarýn dokáží rozvinout svoji výraznou chuť již při vaření, zatímco citlivou bazalku či kopr musíme přidávat do pokrmů až těsně před podáváním.

Zpět na přehled Rad a návodů

Související recepty

Paštika z králíka a kuřecích jater s rajčatovým čatní

Paštika z králíka a kuřecích jater s rajčatovým čatní

Kategorie