Rady a návody

Kešu oříšky

Kešu oříšky
Kešu oříšky

Prodávají se loupané někdy solené. Jsou to semena tropického stromu Ledvinovníku západního. Tento strom roste v jižní Americe. Ze stromu je cenné i dřevo. Semeno je uloženo v ořechu ledvinovitého tvaru zavěšeném na zdužnatělé jedlé stopce, která vzhledem připomíná hrušku. Je bohatá na vitamín C a slouží k výrobě šťáv a vína. Skořápky ořechů obsahují toxický olej kardol. Oříšky kešu mají vysoký obsah tuku až 45%, vitamínu A 60 mikrog. ve 100 g a vitamíny B. Kešu oříšky lze použít k přípravě různých nádivek a krémů. V indické kuchyni se z nich připravuje víno, kompoty a zálivky. U nás jsou nejoblíbenější solené.

Zpět na přehled Rad a návodů

Související recepty

VEGANSKÉ LASAGNE KEŠU SÝR

VEGANSKÉ LASAGNE KEŠU SÝR

INDICKÁ ČOČKA SE ZELENINOU ‚KORMA STYLE‘

INDICKÁ ČOČKA SE ZELENINOU ‚KORMA STYLE‘