Gurmet 7-8/2016

Gurmet 7-8/2016

Co najdete v aktuálním vydání

Kateřina Winterová, kterou znáte z pořadu Herbář, se s námi podělila o recepty právě z jejího pořadu, Její pokrmy jsou lehké, nabité vůní a chutí a jako stvořené do horkých letních dnů. Vypravili jsme se na přímořský trh a hodili ryby na gril, netradičně a lehce. Namíchali jsme aperitivy, startéry báječných teplých večerů a uvidíte, že naše koktejly budete chtít pít celé léto. Rybíz na sladko i na slano, v různých podobách i skupenstvích, to je pocta našemu oblíbenému letnímu ovoci.

Toto a spoustu dalších receptů, zajímavého čtení a tipů na vás čeká v letním Gurmetu, ve kterém naleznete ty nejlepší, námi vyzkoušené recepty a spoustu zajímavého čtení (v prodeji od 16. června).

Kateřina Winterová, hvězda z letní titulky nám prozradila, jak byla od mala fascinována přírodou a bylinky ji zajímaly více než divadlo. Pak ale přišla puberta a nastal zlom. Kateřina, herečka a zpěvačka dnes předává s kolegyní Lindou Rybovou své poznatky, které během života nasbírala, v oblíbeném pořadu Herbář. V něm nejen vaří, ale i cestuzje za bylinami nebo zpovídá odborníky a farmáře.

Prázdniny na chalupě s Regionální potravinou a oblíbené pokrmy, které jsme vyladili do posledního detailu. Stačí pár základních surovin a uvidíte, že sklidíte ovace od všech strávníků. Guláš z hlívy, utopenci a malinová polárka jsou naše tajné letní trumfy.

Vydáte-li se letos k moři, zajděte na rybí trh a připravte si oběd či večeři z toho nejčerstvějšího, co vůbec můžete dostat. Mořský vlk, pražma, makrela, sardinky či tuňák se v našich receptech promění v manu nebeskou a po návratu z dovolené si je budete rádi připravovat i doma, neboť nabídka mořských ryb je stále širší i u nás.

Zmrzlina je zpět a je lepší než dřív. Kvalitní řemeslná zmrzlina je trend, který již konečně dorazil i k nám. Víme, že pistáciová zmrzlina nemá mít jedovatě zelenou barvu a má chutnat po oříšcích a klidně si vystojíme dvacet minut ve frontě nebo si za opravdovou kvalitou neváháme zajet. Přečtěte si příběhy těch nejlepších, kteří se s námi podělili i o fantastické recepty.

K létu neodmyslitelně patří šťavnaté broskve. Tentokrát jsme je zkombinovali s lahodným mandlovým frangipanem do podoby luxusního koláče a do muffinů jsme je doplnili rybízem, který vyváží jejich sladkou chuť a skvěle ladí s podmáslím, které zaručí, že jsou neuvěřitelně vláčné.

Letní Výzva pro odvážné, citronový dort s lesním ovocem v moderním ombré stylu vám učaruje na první pohled. Zaručujeme, že se po něm jen zapráší. Pusťte se do pečení podle našeho receptu, dort ozdobte, vyfoťte, pošlete nám fotku a získejte parádní výhru - robot Sencor z nové pastelové barevné řady. Uzávěrka je tentokrát 31. července.