Gurmet 04/2016

Gurmet 04/2016

Co najdete v aktuálním vydání

Recepty na skvělé dezerty od Ivety Fabešové, které podle jejích receptů musíte vyzkoušet, a to nejen na Velikonoce, prostě kdykoli dostanete chuť na něco sladkého, velikonoční pochoutky netradičně, klasické kavárenské retro dezerty, skvělé recepty na comfort food, aneb jídla, která v nás evokují vzpomínky či nejlepší svíčková krok za krokem.

Toto a spoustu dalších receptů, zajímavého čtení a tipů na vás čeká v dubnovém Gurmetu, ve kterém naleznete ty nejlepší, námi vyzkoušené recepty a spoustu zajímavého čtení (v prodeji od 10. března).

Iveta Fabešová, hvězda naší titulní stránky se z amatérky, která prošla televizní soutěží, vypracovala na profesionálku a majitelku tří podniků s luxusními dezerty. Podle jejích receptů si hravě připravíte dezerty, za které by se nemusely stydět ani v té nejlepší francouzské patisserii.

Beránek, mazanec, nádivka...bez tradičních dobrot se Velikonoce neobejdou. Zkuste ale tentokrát trochu experimentovat s chutěmi a pusťte mezi tradice i něco málo originality. Mazanec totiž letos může být tvarohový, beránek mrkvový a nádivka v kabátku ze slaniny.

Anglický výraz "Comfort food" jsme si v redakci přeložili jako jídla, která zachrání svět, nebo pomocí kterých se projíme ke štěstí. Jsou to delikatesy, které při vaření vyvolají pohodu a když je nesete na stůl, víte, že svět je v pořádku. Nabízíme vám recepty na naše "šťastná jídla" a doufáme, že si je s radostí a láskou připravíte i vy.

Jana Černá, nutriční gastronomka, sama na sobě zkouší všechny recepty, takže její rady a doporučení jsou zaručené. Její slabostí jsou bylinky, proto je naleznete v každém receptu, který pro dubnové číslo připravila.

Nejen pro koledníky, ale pro všechny, kteří pamatují skvělé a nešizené štafetky a laskonky máme dárek v podobě receptů, díky kterým se vy a všichni vaši blízcí přenesete do cukrárny, jaké pamatujete z dětství a uvidíte, že investice do šablony na laskonkové korpusy se rozhodně vyplatí.

Dubnová Výzva pro odvážné, dort Battenberg, je výzvou královskou, neboť poprvé se prý tento dort pekl při příležitosti sňatku vnučky královny Viktorie, princezny Viktorie s princem Louisem Battenbergem. Tradiční barva (žlutá v kombinaci s růžovou) a uspořádání do čtverců reprezentovalo čtyři princezny z Battenbergu. Pusťte se do pečení podle našeho receptu, dort ozdobte, vyfoťte, pošlete nám fotku a získejte parádní výhru - robot Sencor z nové pastelové barevné řady. Uzávěrka je tentokrát 31. března.

Také nevíte, co narychlo připravit v týdnu k večeři nebo ve chvíli, kdy se vrátíte z chalupy či výletu? Rychlá jídla, které připravíte do 30 minut vás určitě potěší, protože ušetřený čas můžete využít třeba pro první výlety do přírody.

Krok za krokem vás tentokrát naučíme, společně s postupovými fotografiemi, nejlepší svíčkovou. Ano, víme, že na ni existuje nepřeberné množství receptů, ale my vám nabízíme vyzkoušený a do detailů vyladěný recept, podle kterého si ji určitě připravíte co nejdříve.

Prozradíme vám, co jíst v dubnu, jaké suroviny by ve vaší kuchyni neměly rozhodně chybět a čím oslavit jaro.