Gurmet 03/2016

Gurmet 03/2016

Co najdete v aktuálním vydání

Recepty od nového českého MasterChefa Romana Kotláře, vynikající veganské pochoutky, lehké citronové dezerty, skvělé recepty na smoothie a jarní saláty či nadýchaná špenátová roláda s uzeným lososem.

Toto a spoustu dalších receptů, zajímavého čtení a tipů na vás čeká v březnovém Gurmetu, ve kterém naleznete ty nejlepší, námi vyzkoušené recepty a spoustu zajímavého čtení (v prodeji od 10. února).

Roman Kotlář, učitel tělocviku z Kopidlna se spíše z nenápadné pozice vyšvihl do role favorita a nakonec soutěž MasterChef vyhrál. Diváky i porotu okouzlil jak svými promyšlenými pokrmy, tak skromností, pokorou a smyslem pro fair play.

Přesně tak působí i mimo obrazovku. Hloubavý, až zenově klidný člověk, pro kterého je nutné, aby nejen jeho jídlo, ale i celý svět byl v rovnováze. Třeba i kariéře navzdory.

Veganství podle třech skvělých blogerek. Nechte se okouzlit pokrmy bez mléka, masa a vajec a uvidíte, že zachutnají i vám. Důvod, proč se na rostlinnou stravu dát nemusí být jen etický či zdravotní. Na pokrmech si opravdu pochutnáte, tak proč je nezařadit do svého běžného jídelníčku?

K odpolednímu čaji či kávě si upečte lahodné a osvěžující citronové dezerty. Citron je v kuchyni oddaný parťák. Jeho šťáva pozvedne leckteré jídlo a kůra dodá při pečení správný akcent. A co teprve když ho použijete celý!

Přečtěte si vše o skvělém a nápaditém konceptu utajených večeří pod značkou Forbidden Taste. Líbilo by se vám jít na večeři a jediné, co byste dopředu věděli by byl fakt, že vás čeká skvělé jídlo. Vše ostatní je už promyšlená hra na překvapení. Dopředu netušíte, co přesně bude šéfkuchař servírovat ani kde budete jíst, natož s kým budete sedět u stolu.

Březnová Výzva pro odvážné, dort kolibřík, je přímá letenka do tropů. Je v něm spousta ananasu, banánů, kokosu a pekanových ořechů, které dohromady vytvoří vláčný a šťavnatý korpus plný chutí. Stylovější loučení se zimou už asi neexistuje. Pusťte se do pečení podle našeho receptu, dort ozdobte, vyfoťte, pošlete nám fotku a získejte parádní výhru - robot Sencor z nové pastelové barevné řady. Uzávěrka je tentokrát 28. února.

Také vám doma překáží plech na muffiny? Udělejte si z něj každodenního parťáka. Kromě sladkostí v něm upečete vejce k snídani, k obědu maso i s přílohou a taštičky k večeři. Malé porce ocení hlavně děti. A vám se budou dobře balit druhý den na svačinu do školy nebo do práce.

Krok za krokem vás tentokrát naučíme, společně s postupovými fotografiemi špenátovou roládu. Nadýchané piškotové těsto, uzený losos a krémový sýr spolu dokonale ladí a vytvářejí lahodnou jarní kombinaci. I když se roláda tváří jako mistrovské dílo, její výroba vůbec není složitá.

Prozradíme vám, co jíst v březnu, jaké suroviny by ve vaší kuchyni neměly rozhodně chybět a čím organismus nadopovat proti jarní únavě.