Gurmet 12/2015

Gurmet 12/2015

Co najdete v aktuálním vydání

Odvážná a nečekaná vánoční menu, tradiční české vánoce, ale i kapr 3x jinak, zato zajímavě. Toto a spoustu dalších receptů, zajímavého čtení a tipů na vánoční dárky pro vaše blízké na vás čeká v prosincovém Gurmetu, ve kterém naleznete ty nejlepší a vyzkoušené recepty pro nadcházející adventní čas (v prodeji od 13. listopadu).

Po roce jsme si opět popovídali s Karolínou Kamberskou, která rovněž zdobí titulní stranu, a to nejen o její nové kuchařce, další řadě oblíbeného televizního pořadu, ale především o tom, že nejdůležitější je vařit s chutí a láskou. Uvařili jsme tři její parádní jídla, která se budou skvěle vyjímat na slavnostně prostřeném stole.

Cukroví, které máte nejradějí, cukroví s příběhem. To bylo zadání pro foodblogerky, které se s námi podělily o historky ze svého dětsví a recepty na své dva nejoblíbenější kousky, které na vánočním stole rozhodně nesmí chybět. Upečte si všechny, protože jsou vážně vynikající a léty prověřené.

Milujete čokoládu? Tak právě pro vás jsme připravili další kurz vaření s Chefparade, na kterém proniknete do tajů práce s ní. Naučíte se ji temperovat, připravit různé náplně a naučíte se skvělé pralinky, které si pak odnesete s sebou domů.

Podle našich receptů připravíte pro vaše blízké takové jedlé dárky, které po vás budou, zcela jistě, vyžadovat i během následujícího roku, to nám věřte. Není s nimi skoro žádná práce, ale výsledek je k nezaplacení.

Vánoční Výzvo pro odvážné je náš prosincový favorit - perníkový dort s brusinkami a citronovým krémem. Upečte dort podle uvedeného receptu, ozdobte, vyfoťte, pošlete nám fotku a získejte parádní výhru - robot Sencor v barvě dle Vašeho výběru. Uzávěrka je tentokrát 30. listopadu.

K Vánocům již neodmyslitelně patří film Láska nebeská. Odhalili jsme tajemství, které ukrývá krabička , kterou Juliet donese Markovi za videou ze své svatby. Krabička obsahuje banoffee pie, který si musíte, rozhodně, udělat. V kombinaci s tímto filmem vám totiž tenhle dezert způsobí sladkou závislost jednou provždy.

Krok za krokem vás tentokrát naučíme, společně s postupovými fotografiemi, italské gnocchi. Grif na tvarování ňoků přes vidličku získáte během chvilky a pak už je na vás, s čím bude vaše mistrovské dílo servírovat. Náš spolupracovník Libor Budinský strávil 24 hodin ve Vídni a vybral pro vás to nejlepší, co byste neměli minout.

Podívejte se, čí Sacher vyhrál a kdo se tak bude těšit z kuchyňského robotu Sencor.