Gurmet 11/2015

Gurmet 11/2015

Co najdete v aktuálním vydání

7 statečných, kteří změnili profesi a dělají, co je baví: Jídlo, husí recepty nejen pro hipstery, vydatné polévky či masa dušená na víně. Toto a spoustu dalších receptů a zajímavého čtení na vás čeká v listopadovém Gurmetu, ve kterém naleznete ty nejlepší a vyzkoušené recepty pro chladné podzimní dny (v prodeji od 15. října).

Vyzpovídali jsme Janu Černou, která zdobí říjnovou titulku. Vymyslela si práci snů a úspěšně se jí věnuje. Uvařili jsme podle ní vynikající dýňovou polévku s granátovým jablkem a podle dalších odvážných, kteří svoji dosavadní profesi pověsili na hřebík a věnují se tomu, co je baví, jsme pro vás připravili skutečné pochoutky.

Recepty plné chutí, které potřebují k přípravě dostatek času, to jsou přesně naše masa dušená na víně. Byl by hřích nevyzkoušet líčka či hovězí po burgundsku, které provoní během přípravy byt tak, že se nebudete moct dočkat, až ochutnáte.

Připravili jsme pro vás další kurz vaření s Chefparade, na kterém si osvojíte principy Rawfood a který nepovede nikdo jiný, než odbornice na slovo vzatá, Jana Černá, nutriční gastronomka a tvář z titulní strany. Naučíme vás připravovat masa dušená na víně, která se do zkracujících se podzimních dní báječně hodí. Představíme vám tradiční svatomartinskou husu v moderních receptech a ukážeme vám, jak v kuchyni využít skořici, a to nejen nasladko, ale i naslano.

Listopadovou Výzvu pro odvážné pro vás tentokrát připravila Martina Kojzarová a vyzývá vás k upečení klasického vídeňského Sacheru. Upečte dort podle uvedeného receptu, ozdobte, vyfoťte, pošlete nám fotku a získejte parádní výhru - robot Sencor v barvě dle Vašeho výběru. Uzávěrka je tentokrát 31. října.

To, že je skořice zahřívací koření, to jistě dobře víte. Upekli jsme parádní skořicový koláč vhodný k odpolednímu čaji a trhací chlebíček, kterým vaše hosty jistě ohromíte. Klasický bondovský koktejl, který se musí jen protřepat a rozhodně nemíchat si můžete připravit kdykoli na něj dostanete chuť, recept vám přinášíme na konci časopisu, kde vždy spojujeme dohromady film a jídlo.

Krok za krokem vás tentokrát provedeme, společně s postupovými fotografiemi, přípravou taženého závinu, který je, přiznáváme, opravdu "vyšší dívčí". Nebojte se, chce to jen trochu cviku, ale jakmile zvládnete techniku vytahování, budete si moct udělat další zářez na vačečce. Náš spolupracovník Lukáš Hejlík strávil 24 hodin okolo Ještědu a zmapoval pro vás podniky, které stojí za to navštívit. Přečtěte si, čí kvaefjordkake vyhrál a kdo se tak bude těšit z kuchyňského robotu Sencor.