Gurmet 9/2015

Gurmet 9/2015

Co najdete v aktuálním vydání

Street food, autentické vietnamské recepty, skvělé koláče oslavující konec léta a recepty z vaší zahrady. Toto a spoustu dalších receptů a zajímavého čtení na vás čeká v zářijovém Gurmetu, ve kterém se snoubí vůně a chutě Vietnamu s našimi tradičními i netradičními recepty na zakončení letní sezóny (v prodeji od 14. srpna).

Přinášíme vám, mimo jiné, rozhovory s okouzlujícími a talentovanými představitelkami mladé vietnamské generace, nahlédneme pod pokličku Alberta a Lukáše z Květinového lahůdkářství a neuvěříte, jak krásně se dají párovat květiny s pokrmy. Naučíme vás takový street food, že ten na ulici už si nebudete chtít dát a připravovat si doma odteď budete zapiekanki, calzone, tacos či fish and chips.

Připravili jsme pro vás, v minulosti beznadějně vyprodaný a velice povedený, kurz vietnamské kuchyně, takže máte jedinečnou příležitost si vyzkoušet vařit tradiční vietnamské pokrmy v pohodlí školy vaření Chefparade.

S Kamurou procestujete Vietnam ze severu na jih a za doprovodu jejích vlastních fotek z cesty se naučíte vařit netradiční a klasická vietnamská jídla a budete si rázem připadat, jako byste byli na cestě s ní a užívali si tradiční asijské pohostinnosti.

Zářijovou Výzvu pro odvážné pro vás tentokrát připravily kamarádky Lucie a Kateřina z Taste of Place a vyzývají vás k upečení nádherného a strašně dobrého dortu s levandulí a borůvkami. Vaším úkolem bude připravit si vlastní borůvkovou marmeládu, kterou dort promažete a více než doporučujeme, abyste si udělali rovnou dvě várky, protože je moc dobrá i na chleba k snídani. Pečte, zdobte, pošlete nám fotku a získejte parádní výhru - robot Sencor v barvě dle Vašeho výběru. Uzávěrka je tentokrát 31. srpna.

Připomeneme tradiční koláče, které jistě pečete u vás doma a naučíme vás nové, které jsme si zamilovali. Dozvíte se, jak vypadá „Koktejl za pět“ z kultovního Pulp Fiction a jak si ho, velice snadno, u vás doma připravíte. A co by to bylo za babí léto, kdybychom zapomněli na hrušky. Skvělé dva koláče si určitě upečte, protože lepší jste snad nejedli.

Krok za krokem vás provedeme, společně s postupovými fotografiemi, přípravou vepřa-knedla do ruky, aneb ikonických Momofuku Pork Buns. Pokud se budete držet našeho postupu, velice snadno si tak připravíte nezapomenutelné jídlo, které se, velice dobře, hodí na party či setkání s přáteli, protože bochánky si bude moct sestavit každý sám. Doporučíme vám místa, kde nakoupit suroviny potřebné pro vaření asijské kuchyně a restaurace, kde si na vietnamské kuchyni pochutnáte. Přečtěte si, kdo vyhrál minulou Výzvu a čí Dacquoise nakonec vyhrála a kdo, že se to bude těšit z výhry.