Gurmet 7-8/2015

Gurmet 7-8/2015

Co najdete v aktuálním vydání

Grilovací recepty, recepty na parádní zavařeniny, vaření na cestách a prázdniny u babičky. To vše a spousta dalších receptů a zajímavého čtení na vás čeká v letním dvojčísle Gurmetu, který je zalitý sluncem (v prodeji od 16. června).

Přinášíme vám, mimo jiné, rozhovor s Marcelem Ihnačákem, který se s námi podělil o své parádní letní recepty, naučíme vás, krok za krokem, nejkřupavější croissanty a ukážeme vám, jak grilují šéfkuchaři.

Připravili jsme pro vás kurz focení jídla s naší dvorní fotografkou, Šárkou Babickou, tak neváhejte a přihlašte se, máme vypsané dva srpnové termíny.

Sezóna letního ovoce je již v plném proudu, tak neváhejte a inspirujte se našimi recepty na zavařeniny, protože až se zima zeptá, co jste dělali v létě, vy s potutelným úsměvem budete z komory tahat ty nejlahodnější marmelády a džemy.

V cukrářském triku se tentokrát naučíte kandovat okvětní plátky růží, které se vám budou hodit na letní Výzvu pro odvážné. Vaším úkolem bude tentokrát upéct Dacquoise s ovocem dle vlastního výběru a ozdobit právě kandovanými okvětními lístky. Pečte, zdobte, pošlete nám fotku a získejte parádní výhru - robot Sencor v barvě dle Vašeho výběru. Uzávěrka je tentokrát 31. července.

Jedete na prázdniny na chalupu na Šumavu nebo se chystáte na dovolenou k moři? Připravili jsme pro vás takové recepty, na které vám bude stačit jeden hrnec, pánev a plotýnkový vařič. Uvidíte, že až naservírujete vašim strávníkům oběd, nebudou věřit, co se dá v "polní kuchyni" uvařit.

Krok za krokem vás provedeme, společně s postupovými fotografiemi, výrobou domácích croissantů. Nelekejte se, práci si podle našeho návodu rozvrhete a většinu času těsto tráví v lednici, takže se jich, rozhodně, neobávejte a užijte si snídani jako pod Eiffelovkou. Doporučíme vám restaurace, ve kterých vám připraví ty nejlepší burgery, ukážeme historii jídla v obrazech a přiťukneme si s vámi těmi nejlepšími letními drinky.

Přečtěte si, kdo vyhrál minulou Výzvu a čí Duhový dort nakonec vyhrála a kdo, že se to bude těšit z výhry.