Chuť a styl 4/2013

Co najdete v aktuálním vydání

Jaro přináší teplo a svěží vítr do našich kuchyní v podobě čerstvé křehoučké zeleniny z českých záhonů a polí. Připravte si košíky a hurá na trhy! Dubnové číslo časopisu Chuť a styl je totiž nabité zeleninovými recepty. Na co se můžete od středy 10. dubna těšit:

  • Špenát 5x jinak, aneb z čeho se dá špenát také uvařit

  • Oslavy svátku chřestu - recepty od profíků a pozvánka na Chřestfest

  • 10 tipů na masové jarní speciality, po kterých se budete cítit opravdu lehce

  • Vynikající dezerty, které si můžete užít a přitom neporušit dietní pravidla

  • Menu od táty, které bude děti opravdu bavit

  • Výlet za herinky, pralinkami a dalšími dobrotami z Holandska a Belgie

  • Co uvařit z fenyklu a čekanky

  • Čarodějnická jízda, aneb nápady, jak oslavit s kamarádkami poslední duben

  • Pěny, krémy a poháry z lahodné čokolády

  • Křehoučké rakvičky od Ivety

  • Jarní detoxikační kůry, které vám pomohou překonat následky letošní dlouhé zimy

  • Talíře plné kvítí - pusťte se do primulek a pampelišek!

V dubnovém čísle jsme se rozhodli, že především vyvrátíme předsudky o chřestu. Je zajímavé, kolik lidí se ho bojí. V restauraci je prý ukrutně drahý a neumí ho tam uvařit. Domů si ho nikdo nekoupí, protože není čerstvý. A co z něj taky ukuchtit? A vůbec, je to takové moc exotické a nečeské jídlo... Ale věděli jste, že náš ivančický chřest byl vyhlášený už v době císařovny Sissy, na jejíž dvůr se dovážel? Takže žádná exotika, ale Morava! Naučíme vás, jak hřest nakupovat a také jak ho připravovat v osvědčených receptech od profíků. A také vás pozveme na svátek chřestu - Chřestfest, kde je možné ochutnat ve vybraných podnicích skvělá festivalová menu (samozřejmě s chřestem) za cenu více než přijatelnou. Kromě chřestu a další jarní zeleniny se můžete těšit také na recepty krásných čarodějek z poslední dubnové noci, ochutnávku až z dalekých Flander nebo na skvělou čokoládu "na lžičku".

Přejeme vám krásné slunné jaro, mnoho úspěchů v kuchyni a dobrou chuť!

Chuť a Styl zakoupíte na stánku nebo objednávejte:

Stáhnout si svůj oblíbený časopis můžete i v elektronické podobě

Elektronické předplatné

  • Váš oblíbený časopis si můžete číst ihned a bez stahování
  • Jednoduše získáte okamžitý online přístup k aktuálním verzím nebo archivu
  • Vybrat si můžete jednotlivá vydání nebo předplatné
  • To vše za výhodnější cenu než ve stánku!

Číst na Publero

Vytvořte si vlastní elektronickou knihovnu a bavte se!

Informace o redakci